Mazurek z migdałami

Mazurek z migdałami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    40 dkg
  • migdały

    30 dkg
  • cukier

    40 dkg
  • mąka

    40 dkg
  • żółtko jajek

    16 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Mazurek z migdałami

Masło dokładnie utrzeć z cukrem. Dodawać po jednym żółtku dalej ucierając i zmielone migdały. A na koniec dodać mąkę. Wyłożyć na wysmarowaną blachę i piec w letnim piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

IZABELA29 19.08.2013 06:38
bardzo rzadko je piekę a ten warto zrobić
misia53 18.08.2013 20:48
a ja mogę mazurki jeść przez cały rok choć piekę też tylko na Wielkanoc
ben-ka 18.08.2013 10:16
Mazurki lubię piec na Wielkanoc:)
romanrafal
romanrafal 30.01.2013 16:15
pycha
RenataZ-et 23.11.2012 18:22
lubię mazurki :)
Pietruszka 04.09.2012 21:02
super
IKrakowianka 10.06.2012 19:46
świetne ciasto
mirosława4 29.05.2012 20:05
pyszny
Wafelek2601 15.05.2012 16:32
pycha
ziutula
ziutula 17.12.2011 14:46
dobre..

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat