Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek z migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 40 dkg
migdały 30 dkg
cukier 40 dkg
mąka 40 dkg
żółtko jajek 16 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek z migdałami

Masło dokładnie utrzeć z cukrem. Dodawać po jednym żółtku dalej ucierając i zmielone migdały. A na koniec dodać mąkę. Wyłożyć na wysmarowaną blachę i piec w letnim piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 19.08.2013 06:38
bardzo rzadko je piekę a ten warto zrobić
misia53 18.08.2013 20:48
a ja mogę mazurki jeść przez cały rok choć piekę też tylko na Wielkanoc
ben-ka 18.08.2013 10:16
Mazurki lubię piec na Wielkanoc:)
romanrafal
romanrafal 30.01.2013 16:15
pycha
RenataZ-et 23.11.2012 18:22
lubię mazurki :)
Pietruszka 04.09.2012 21:02
super
IKrakowianka 10.06.2012 19:46
świetne ciasto
mirosława4 29.05.2012 20:05
pyszny
Wafelek2601 15.05.2012 16:32
pycha
ziutula
ziutula 17.12.2011 14:46
dobre..
Ewelina47 05.12.2011 21:37
super ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak