Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

mazurek razowy z czekoladą

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

wafle
2 szt.
masło
1 kostka
czekolada
2,5 tabliczki
cukier puder
1 i 1/2 szklanki
chleb razowy
1/2 szt.
białe cukierki
do dekoracji
polewa biała
1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: mazurek razowy z czekoladą

Masło utrzyj z cukrem pudrem. Czekoladę drobno zetrzyj. Stopniowo, nie przerywając ucierania, dodawaj ją do masła. Na koniec dokładnie wymieszaj z chlebem. Z wafli wytnij jednakowej wielkości jajka. Jedno posmaruj przygotowaną masą. W drugim, pośrodku, wytnij pasek z ząbkami. Powstałymi dwoma kawałkami wafla, przykryj masę razową, pozostawiając szeroki pasek wolnej masy.
Wstaw do lodówki na noc. Polewę czekoladową stop. Połową posmaruj kawałki wafla na wierzchu mazurka.
Ciasto udekoruj cukierkami. Z pozostałej polewy zrób ozdobne wzorki na mazurku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 20.09.2012 21:14
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak