Mazurek makowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mak

    40 dag
  • mąka

    40 dag
  • jajka

    5 szt
  • margaryna

    20 dag
  • cukier puder

    20 dag
  • aromat migdałowy

    1 łyżeczka
  • proszek do pieczenia

    15 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tłuszcz z cukrem utrzeć na pianę, dodając po jednym żółtku, gdy utarte dodać sparzony dwa razy przemielony mak, dodać mąkę pod koniec sztywno ubitą piane i resztę dodatków, lekko przemieszać. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem i posypanej bułka tartą Piec w 170 st.pkoło 40 minut.
Po upieczeniu przełożyć masą śmietanową z orzechami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Łukasz15 27.09.2012 16:21
Super
Angelika10 30.06.2012 00:09
pyszny
Ewelina38 23.06.2012 22:21
uwielbiam to ciasto
olkaaa 15.02.2012 08:07
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat