Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek bakaliowy

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto kruche

mąka pszenna 250 gram
cukier 100 gram
margaryna 0,5 kostki
żółtko jajek 3 sztuki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

dodatkowo

kajmak 1 puszka
żurawina suszona 100 gram
orzechy włoskie 100 gram
skórka pomarańczowa 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek bakaliowy

Wszystkie składniki ciasta kruchego łączymy ze sobą,zagniatamy.Ciasto dzielimy na dwie części.Formę (25x40 cm.) smarujemy tłuszczem, jedną część ciasta wałkujemy i przekładamy do formy.Pieczemy przez 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.Ostudzone ciasto smarujemy masą kajmakową i posypujemy bakaliami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogusia 82 09.04.2015 17:27
Dziękuję:)))
Grazyna0211 09.04.2015 11:46
świetny mazurek
adelajda 09.04.2015 10:31
Pyszny mazurek :)
Krzysztof15 09.04.2015 06:45
bardzo smaczny
Ada-Gaba 08.04.2015 22:42
wspaniały mazurek
wwwiolka 08.04.2015 20:35
Bardzo fajny przepis.
bogusia 82 08.04.2015 20:09
Uwielbiam z dużą ilością bakalii:)))
cukiereczek 08.04.2015 18:51
mazurek na bogato

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak