Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5kg
puder 25dkg
margaryna 1
łyżeczka wypieku 1łyż.
żółtko jajek 4
kakao 2łyż.
cukier waniliowy 1
białko 4
puder 20dkg
orzechy włoskie
rodzynki 1opa.
dżem 1szt.
margaryna 1łyż.
cukier 8łyż
woda 4łyż

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek

Zagnieść kruche ciasto,podzielić na 3 części,do jednej dodać kakao z białek i cukru pudru ubić pianę.Włożyć jedną część białego ciasta posmarować cienko dżemem i wyłożyć połowę piany.Posypać orzechami i rodzynkami.Zetrzeć na grubej tarce ciemne ciasto i wyłożyć resztę piany.Na wierzch zetrzeć białe ciasto.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danielol123 29.01.2014 09:21
Zobaczyłem to w telewizji

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak