matiasy z twarogiem...

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • matiasy

    5 sztuk
  • ocet jabłkowy

    1 łyżeczka
  • cebula

    1 mniejsza
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • cukier

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • twaróg

    25 dag
  • śmietana gęsta

    200 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

matiasy trzy razy wymoczyć po 30 minut zmieniając wodę, po wymoczeniu odsączyć wodę ręcznikiem papierowym, pokroić na cm kawałki

cebulę pokroić, wsypać do miski, posypać cukrem, pieprzem, wlać ocet jabłkowy

dodać twaróg półtłusty w kostce, widelcem rozgnieść razem ze śmietaną 18%

wsypać pokrojony szczypiorek i matiasy, wymieszać, schować do lodówki na godzinę aby smaki się przegryzły - smaczne do pieczywa ale też można podać do ziemniaków a`la gzik na obiad..........SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krzysztof15 13.04.2017 18:13
bardzo smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat