matiasy z octem jabłkowym w oleju...

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • matiasy

    8 sztuk
  • cebula

    2 sztuki
  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • ocet jabłkowy

    2 łyżki
  • olej rzepakowy

    - ile potrzeba
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

matiasy śledziowe wymoczyć z 3 razy w zimnej wodzie zmieniając co godzinę wodę, następnie na durszlak je wylać i odsączyć z wody

filety pokroić na 2-3 cm kawałki do miski, posypać cukrem, pieprzem grubomielony, delikatnie przemieszać

wlać ocet jabłkowy, wsypać pokrojone cebule i wymieszać, przełożyć do naczynia lekko dociskając, wlać olej rzepakowy do zakrycia maiasów, przykryte odstawić do lodówki najlepiej na 24 godziny

matiasy z octem jabłkowym są smaczne do pieczywa razowego, pszennego i do zakąski i na kolację.................SMACZNEGO!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 13.06.2016 16:14
uwielbiam śledzie w każdej postaci
RenataZ-et 13.06.2016 12:28
świetne są takie śledzie!
Habibi 13.06.2016 12:02
uwielbiam śledziki i robię je na tysiąc sposobów :) z octem jabłkowym także ;)
Krzysztof15 13.06.2016 06:16
pyszna rybka
Jolcia_90 13.06.2016 00:14
ciekawy sposób na śledzika :)
Iwusia 12.06.2016 23:48
ale pyszna rybka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat