matiasy w winnej zalewie

matiasy w winnej zalewie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • matiasy

    50 dkg
  • cebula czerwona

    4 szt
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • Zalewa:

  • wino czerwone wytrawne

    1 szklanka
  • ocet winny

    1/4 szklanki
  • cukier

    3/4 szklanki
  • goździki

    4 szt
  • cynamon

    1 szt
  • pieprz czarny ziarnisty

    6 szt
  • ziele angielskie całe

    2 ziarenka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki marynaty mieszamy i doprowadzamy do wrzenia,przykrywamy i gotujemy na małym ogniu 10 min.Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki,skrapiamy sokiem z cytryny.Filety myjemy i kroimy w ukośne plastry.Układamy warstwami w słoju,każdą warstwę przekładając warstwą cebuli,zalewamy zimną marynatą.Wstawiamy do lodówki na 3 dni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krystyna32

06.07.2011 08:17
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat