Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Matiasy w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

matiasy 1 kg
jajko 3-4 szt
mąka pszenna 3-5 łyżek
woda 4 szkl
ocet 1 szkl
olej 0,3 szkl
cukier 6 łyżek
ketchup 6 lyżek
koncentrat pomidorowy 3 lyżek
ziele angielskie 3-5 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 2 liście
sól 1 plaska łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/3 łyżeczki
pieprz 3 ziarna

Przepis i sposób przygotowania na: Matiasy w cieście

Z jajek i maki zrób ciasto lane z pozostałych składników zagotuj zalewę i odstaw do wystudzenia Wymoczone matiasy wysuszyć na ręczniku papierowym następnie matiasy poprzekrawać na mniejsze kawałki. Następnie matiasy maczamy w lany cieście i pieczemy na oleju. Upieczone matiasy przełożyć do naczynia i pokroić w między czasie cebulę w piórka i ogórki konserwowe w plasterki i zalać całość zimną już zalewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak