Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mastywo- pasta grzybowa do chleba

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 1 szklanka
cebula biała 1 szt.
tłuszcz 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
czosnek 4 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mastywo- pasta grzybowa do chleba

Wykonanie:
Grzyby opłukać, namoczyć, następnie ugotować do miękkości w tej samej wodzie co się moczyły z dodatkiem soli. Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć na złoto na tłuszczu, oprószyć mąką i zaciągnąć odrobiną wywaru grzybowego, aby uzyskać kremową zasmażkę. Grzyby odcedzić i zmielić lub drobno posiekać z czosnkiem, dodać do zasmażki razem z listkiem laurowym, przyprawić do smaku i chwilę poddusić (możemy również zaciągnąć śmietanką). Podawać z pieczywem lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdow 20.06.2017 21:54
super przepis ;]
Motorek 20.06.2017 21:48
Rewelacja.
IKrakowianka 20.06.2017 21:32
ciekawy pomysł
cukiereczek 20.06.2017 20:35
coś nowego i ciekawego
jagoda5913 20.06.2017 19:38
ciekawa pasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak