Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masło ziołowe wg Buni

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 20 dag
sól 1 szczypta do smaku
Czosnek suszony Prymat 1 szczypta do smaku
świeża melisa 1 4 łyżki drobno pokrojonej
natka pietruszki 1 4 łyżki drobno pokrojonej
bazylia świeża 1 łyżki drobno pokrojonej

Przepis i sposób przygotowania na: Masło ziołowe wg Buni

Używam do zapiekanek , duszenia mięs , pieczywa .
Utrzeć dokładnie masło z przyprawami . Wsypać drobno usiekane zioła .Wymieszać . Masę maślaną wyłożyć na folię spożywczą . Uformować z masła wałek . Zawinąć folią i włożyć do zamrażalnika na 30 minut. Wyjąć . Pokroić w plastry . Każdy owinąć folią spożywczą i przechowywać w zamrażalniku . Wyjmować w razie potrzeby odpowiednio wcześnie by zmiękło .
To jest proporcja na zrobienie masła na zapas . Dziś robiłam na 2 porcje do sznycli biorąc 3 łyżeczki masła + 1,5 łyżeczki przyprawy i po 1/2 łyżeczki pokrojonych ziół .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 22.08.2014 10:09
ciekawe masełko
Marta11 08.11.2013 17:59
fajne maselko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak