Masło z avocado

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • avocado

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1/2 szt
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Avocado przekrawamy na pół i usuwamy pestkę. Wydrążamy środek, czosnek przeciskamy przez praskę. Do blendera dodajemy miąższ z avocado, natkę pietruszki, czosnek, sok z cytryny – miksujemy na gładkie krem. Na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Smacznego!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat