Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masło pietruszkowo-perełkowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 200 g
natka pietruszki 1 pęczek
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Masło pietruszkowo-perełkowe

Masło wyjmujemy z lodówki, aby nabrało temperatury pokojowej. Cebulę perłową lub inną słodszą odmianę kroimy w ćwiartki. Dodajemy pęczek pietruszki. Składniki wrzucamy do misy i siekamy przy pomocy robota kuchennego. Posiekane powinny być bardzo drobno. Do masła dodajemy posiekane warzywa. Przyprawiamy solą oraz pieprzem. Masło mieszamy widelcem wyrabiając jednolitą masę. Tak przygotowane masło jest wspaniałym dodatkiem do owoców morza. Można także smarować bezpośrednio na chleb.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mirka-Ludomila 01.02.2013 12:46
zjadłabym kanapkę z takim masłem
ben-ka 22.10.2012 11:26
kolorowe masełko - lubię takie.
aginaa 20.09.2012 20:06
fajne
Wiesława1 19.09.2012 22:41
ciekawe
Katarzyna/kate1980 19.09.2012 22:08
pyszności
Mariposas 19.09.2012 20:50
super
Piotr-21 19.09.2012 20:50
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak