Masło czosnkowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło 250 g

  • czosnek

    5 ząbków
  • pietruszka

  • sól

    szczypta
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

    szczypta
  • oregano

    szczypta
  • bazylia

    3 listki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło roztapiamy w mikrofalówce. Dodajemy potarty czosnek, posiekaną drobno bazylię, pietruszkę,oregano. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i wkładamy do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 02.08.2013 13:05
fajny pomysł
Mysiunia 30.09.2011 16:40
dodaję takie same przyprawy ale go nie topie, tylko trzymam w temp pokojowej i wtedy miesam - dłuzej zachowa świeżość
pioge7 09.01.2011 13:56
super
stokrotka 12.12.2010 23:36
uwielbiam takie
gosia47-47 12.11.2010 17:19
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat