Masło czosnkowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    50 g
  • ząbki czosnku

    4
  • natka pietruszki

    pół łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło rozetrzeć na gładką masę, musi być bardzo miękkie. Ząbki czosnku obieramy i przeciskamy przez praskę. Na koniec dodajemy natkę pietruszki i wszystko dokładnie mieszamy.
Masło w tej wersji jest bardzo czosnkowe, można zmniejszyć ilość ząbków czosnku, wówczas będzie ono delikatniejsze.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Madziela 03.03.2015 23:03
dzieki za porade ;)
Granita 05.09.2014 08:29
"zgrabny" i zdrowy dodatek do licznych dań;bardzo smaczne
agnieszka214 04.09.2014 21:10
musi smacznie smakowac
PaniMISIOWA 04.09.2014 19:40
i zapiec na bułeczce!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat