Masło czosnkowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    10 dag
  • czosnek

    4 duże ząbki
  • natka pietruszki

    1 garść
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Natkę pietruszki dokładnie płuczmy i drobno siekamy. Masło kroimy na małe kawałki, dodajemy obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Dorzucamy posiekaną natkę pietruszki i dokładnie, ale delikatnie mieszamy. Podajemy ze świeżym pieczywem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mysiunia 11.03.2012 16:36
pychotka! :)
[email protected] 24.02.2012 15:09
extra
cooleczka 23.02.2012 08:55
moje ulubione :)
misia53 22.02.2012 16:09
ja najbardziej lubię czosnkowe wlaśnie....
Agnieszka_B 22.02.2012 15:01
Uwielbiam masła smakowe!!
pacpaw 22.02.2012 08:02
sporo natki dla przciwwagi czosnku?
staropolanka5 21.02.2012 22:11
bardzo lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat