Masło cebulowe z jabłkiem

Masło cebulowe z jabłkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 szt
  • masło miękkie

    1 kostka
  • sól

  • jabłka

    1/4 szt.
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Masło cebulowe z jabłkiem

Cebulę posiekać po czym zarumienić ją na rozgrzanym maśle,
W między czasie obrane jabłko pokroić plasterki i gdy cebula zacznie się pienić wrzucić na patelnię.
Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą.
Przelać do kwadratowego naczynia iw stawić do lodówki aby zastygło.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat