Masło cebulowe z jabłkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 szt
  • masło miękkie

    1 kostka
  • sól

  • jabłka

    1/4 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę posiekać po czym zarumienić ją na rozgrzanym maśle,
W między czasie obrane jabłko pokroić plasterki i gdy cebula zacznie się pienić wrzucić na patelnię.
Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą.
Przelać do kwadratowego naczynia iw stawić do lodówki aby zastygło.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat