Maślany pieczony łosoś

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś filet

    500 gram
  • masło

    3 łyżki
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • sól i pieprz

  • koperek

    1 garść
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze kawalki wedlug potrzeby. Skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy sola morska zi piprzem z mlynka. Maselko kroimy na male porcje, ukladamy na filetach (dzieki temu skorka na gorze bedzie chrupiaca), posypujemy koperkiem. Pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut, wkladamy do nagrzanego piekarnika.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wiktoria29 10.09.2014 09:30
uwielbiam tak przygotowana rybkę
EmciaPichci 10.09.2014 07:48
fajnie przygotowany łosoś :)
stef 10.09.2014 00:17
Pyszna rybka.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat