Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślany kurczak ze szpinakiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
szpinak świeży 150 g
szynka parmeńska 2-3 plastry
czosnek 3 ząbki
sól i pieprz
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Maślany kurczak ze szpinakiem

Fileta przekroić na 2 kotlety, oprószyć solą i pieprzem i obsmażyć krótko z obu stron na maśle.
Szpinak umyć i wrzucić na patelnię z rozgrzanym masłem i olejem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, a kiedy szpinak zwiędnie, pokrojoną w paski szynkę.
Kurczaka pokroić w paski, wrzucić do szpinaku. Całość doprawić i smażyć przez 5 minut. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 08.11.2015 15:09
Musi być pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak