Maślany kurczak ze szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1 szt
  • szpinak świeży

    150 g
  • szynka parmeńska

    2-3 plastry
  • czosnek

    3 ząbki
  • sól i pieprz

  • masło

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fileta przekroić na 2 kotlety, oprószyć solą i pieprzem i obsmażyć krótko z obu stron na maśle.
Szpinak umyć i wrzucić na patelnię z rozgrzanym masłem i olejem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, a kiedy szpinak zwiędnie, pokrojoną w paski szynkę.
Kurczaka pokroić w paski, wrzucić do szpinaku. Całość doprawić i smażyć przez 5 minut. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Łukasz15 08.11.2015 15:09
Musi być pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat