Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślankowy chlebek

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 1/2 szklanki
maślanka 300 gram
jajko 1 szt
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku
masło 1 łyżeczka
olej do foremki

Przepis i sposób przygotowania na: Maślankowy chlebek

Wykonanie:
Mąkę połączyć z maślanką, sodą oczyszczoną wymieszaną z wodą, jajkiem, solą do smaku i dokładnie wymieszać. Ciasto przelać do przygotowanej formy. Piec 30 minut w temperaturze 190 stopni. Po upieczeniu , posmarować masłem, przestudzić, pokroić na kromki. Podawać z konfiturą, najlepiej z domowej spiżarni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak