Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślankowe ciasto z brzoskwiniami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
cukier 1 szklanka
maślanka 1 szklanka
olej rzepakowy 1/2 szklanki
jajko 3 szt
cukier waniliowy
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
olejek śmietankowy
cukier puder
brzoskwinie

Przepis i sposób przygotowania na: Maślankowe ciasto z brzoskwiniami

Do dużej miski wsypujemy przesiana mąkę dodajemy cukier , proszek ,maślankę ,całe jajka, cukier waniliowy i aromat. Dokładnie mieszamy dużą łyżką. Blaszkę smarujemy margaryna i oprószamy bułką tartą . Brzoskwinie przekrawamy wyciągamy pestki. Ciasto wlać na blaszkę oprószyć mąką i poukładać połówki owoców. Następnie ciasto posypać kruszonką . Kruszonkę posypujemy cukrem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni , pieczemy 45 min. Na koniec placek lukrujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natalia.doradca 10.01.2014 15:45
Fajny szybki i smaczny :)
malaczarna23 02.07.2013 10:33
uwielbiam takie ciasta :)
idealme 02.07.2013 10:30
pysznie wygląda :)
Paolcia 02.07.2013 08:15
bardzo apetycznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak