Maślaki w sosie śmietanowym

Maślaki w sosie śmietanowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby leśne

    300 gram
  • cebula

    2 sztuki
  • masło

    50 gram
  • śmietana 12%

    150 ml
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Maślaki oczyścić i obrać ze skórki. Następnie dobrze wypłukać i odsączyć na sitku. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle, dodać grzyby. Dusić do momentu odparowania wody. Doprawić do smaku solą, pieprzem. Na koniec dodać śmietankę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adelajda

29.09.2015 13:58
Na pewno smaczne :)

berys18

29.09.2015 13:15
pyszne, aromatyczne maślaczki

Benita

29.09.2015 12:40
Mniam, mniam..uwielbiam grzybki

w mojej kuchni

29.09.2015 12:23
pyszne maślaczki

Mniam

29.09.2015 10:45
Bardzo chętnie się poczęstuję :)

Futka

29.09.2015 09:05
Przepyszna propozycja! Uwielbiam :D

kasiaw

29.09.2015 08:55
uwielbiam grzybki pod taka postacią

IZABELA29

29.09.2015 08:32
pysznie tak lubię

Franciszek

29.09.2015 00:53
sezon grzybowy , więc smaczne sosy

misia53

28.09.2015 23:07
Najsmaczniejsze dla mnie grzybki w prosty sposób zrobione

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat