Maślaki w sosie śmietanowym

Maślaki w sosie śmietanowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby leśne

    300 gram
  • cebula

    2 sztuki
  • masło

    50 gram
  • śmietana 12%

    150 ml
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Maślaki oczyścić i obrać ze skórki. Następnie dobrze wypłukać i odsączyć na sitku. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle, dodać grzyby. Dusić do momentu odparowania wody. Doprawić do smaku solą, pieprzem. Na koniec dodać śmietankę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 29.09.2015 13:58
Na pewno smaczne :)
berys18 29.09.2015 13:15
pyszne, aromatyczne maślaczki
Benita 29.09.2015 12:40
Mniam, mniam..uwielbiam grzybki
w mojej kuchni 29.09.2015 12:23
pyszne maślaczki
Mniam 29.09.2015 10:45
Bardzo chętnie się poczęstuję :)
Futka 29.09.2015 09:05
Przepyszna propozycja! Uwielbiam :D
kasiaw 29.09.2015 08:55
uwielbiam grzybki pod taka postacią
IZABELA29 29.09.2015 08:32
pysznie tak lubię
Franciszek 29.09.2015 00:53
sezon grzybowy , więc smaczne sosy
misia53 28.09.2015 23:07
Najsmaczniejsze dla mnie grzybki w prosty sposób zrobione

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat