APM

Masełko ziołowo czosnkowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    1 kostka
  • koperek

    0,5 natka
  • pietruszka

    0,5 natka
  • czosnek

    3 ząbki
  • tymianek

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Koperek i pietruszkę drobno posiekać, wymieszać razem z miękkim masłem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, solą, pieprzem i tymiankiem roztartym w dłoniach, uformować masełko i zawinąć w folię aluminiową. Schłodzić w lodówce.

Masełko można dodać do bagietki ,którą później pieczemy na grillu.
Wspaniale smakuje też z pieczonymi ziemniaczkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MagdalenaIC 22.08.2016 11:55
Domowe masełko czosnkowe jest zdecydowanie najlepsze :)
kornelcia 15.08.2016 12:33
Bardzo dobre. Mniam.
Żaneta1 20.09.2012 16:39
super
Laila2786 23.08.2012 09:07
musi być pyszne
babcia 02.06.2012 19:54
super
babcia 02.06.2012 19:54
super
magdalea 02.06.2012 18:26
pyszne!
parysek10 02.06.2012 14:21
musi być wspaniałe
smerfetka79 02.06.2012 12:21
baaaaaardzo lubię:)))
ewka1978 02.06.2012 12:00
takie smaki lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat