Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masełko ziołowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1 szt
koperek 1 pęczek
lubczyk świeży
ząbek czosnku 1 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Masełko ziołowe

Kroki postępowania

1
Koper i lubczyk dokładnie opłukać pod bieżącą wodą, następnie dokładnie osuszyć.
Krok 1 - Masełko ziołowe foto
2
Bardzo drobno pokroić, zwłaszcza lubczyk.
Krok 2 - Masełko ziołowe foto
3
Do miski wyłożyć masło z papierka i pozostawić na chwilę, żeby zmiękło, będzie łatwiej je wymieszać z ziołami.
Krok 3 - Masełko ziołowe foto
4
Ząbek czosnku obrać i przecisnąć przed praskę do miski z masłem. Następnie dorzucić posiekany koperek i lubczyk, dodać odrobinę soli.
Krok 4 - Masełko ziołowe foto
5
Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 5 - Masełko ziołowe foto
6
Wyłożyć na folię aluminiową lub papier do pieczenia i zawinąć masło w papier tworząc rulon.
Wstawić na kilka godzin do lodówki, żeby nasze masełko ziołowe stwardniało.
Krok 6 - Masełko ziołowe foto
7
Można dodawać do pieczonych ryb, do dań z grilla, jak i z powodzeniem można kroić w cienkie plastry i układać na kromkach pieczywa.
Krok 7 - Masełko ziołowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lara 29.06.2013 10:47
bardzo fajne!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak