masełko z oliwkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    1/2 kost.
  • oliwki zielone Smak

    10 dkg.
  • pasta paprykowa

    2 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

  • oregano

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

oliwki osączyć z zalewy i drobniutko posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać z oliwkami,miękkie masło utrzeć dodać oliwki z czosnkiem,oregano,pastę paprykową oraz sól do smaku dokładnie wymieszać całość wyłożyć na folię spożywczą uformować roladę ciasno zawinąć wstawić do lodówki,chwilę przed podaniem wyjąć i pokroić na porcje.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat