Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masełko z kremówki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

śmietana kremówka 500 gram

Opcjonalnie

przyprawy

Porada

Masełko można przyrządzić w różnych wersjach smakowych: na słono, słodko, z ulubionymi przyprawami, czy ziołami.

Przepis i sposób przygotowania na: Masełko z kremówki

Schłodzoną śmietankę ubijać przez około 10-15 minut - do momentu powstania grudek masła.
(W międzyczasie można dodać szczyptę soli lub inne dodatki.)
Maślankę, która się wytworzyła - należy zlać, a masło odcisnąć na gazie.
Przechowywać w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.02.2017 20:51
Warto tak robić.
Jagódka77 01.08.2016 13:45
dawno nie jadłam swojskiego masła
kloruś 23.07.2016 08:11
chętnie bym skosztowała!
Jolcia_90 23.07.2016 00:35
świetne masełko, z kremówki jeszcze nie robiłam
Babeczka35 22.07.2016 22:10
Smaczne masełko.
agnieszka214 22.07.2016 21:36
Bardzo lubię takie masełko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak