Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa z kaszki manny do tortu

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1/2 l
kasza manna 5 łyżek
cukier 3 łyzki
masło 1/2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Masa z kaszki manny do tortu

Na gotujące się mleko wrzucamy kaszkę rozrobioną w niewielkiej ilości odlanego mleka. Słodzimy, gotujemy mieszając do miękkości. Studzimy do temperatury pokojowej, często mieszając, żeby rozbić jej strukturę.

Masło zmiksowałam na puszystą masę i miksowałam dalej dokładając stopniowo po łyżce kaszki. Można dodać nieco wanilii.
Najlepiej przekładać nią ciemne ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 28.12.2013 18:44
przyda się przepis
reniatka 20.09.2013 12:10
ciekawa masa
ana1 20.09.2013 11:46
bardzo fajna masa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak