Masa z cytrynki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cytryna

    3 sztuki
  • jajko

    4 sztuki
  • masło

    25 dag
  • cukier

    20 dag
  • sok z cytryny

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cytryny nakłuwamy wykałaczką na całej powierzchni, gotujemy, odlewając wodę kilkakrotnie. Gdy będą miękkie, odcedzamy i studzimy. Przecieramy dokładnie przez sito. Jajka ubijamy dokładnie na parze z cukrem na pulchną masę, studzimy w zimnej wodzie ciągle mieszając. Masło ucieramy na pianę trzepaczką. Wszystkie składniki łączymy. Możemy dodać do tego odrobinkę soku z cytryny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 03.03.2013 19:01
Super pomysł na pyszną masę :)
sara1 01.06.2012 23:23
bardzo ciekawe
rakow2 27.05.2011 11:44
masa ważna jest
gosia47-47 17.04.2011 20:38
super
Iwusia 28.10.2010 17:22
tak, jest :)
Krzysztof42 28.10.2010 15:09
to jest jadalne?
IlonaAlbertos 17.09.2010 19:58
Muszę wypróbować Twój przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat