Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

masa tortowa z musem truskawkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 250 g 2 kost.
margaryna 1 kost.
jajko 3 szt.
cukier 1/2 szkl.
truskawki świeże 1/2 kg.

Przepis i sposób przygotowania na: masa tortowa z musem truskawkowym

truskawki umyć odszypułkować i zmiksować blenderem,odstawić.Do miski włożyć miękkie masło oraz margarynę najlepiej Kasię i utrzeć na puszystą białą masę najlepiej kulką i także odstawić.W wysokim naczyniu ubić białka z cukrem na sztywno dodać żółtka dokładnie połączyć z ubitymi białkami,a następnie ucierać dalej masę maślaną lejąc niewielkim strumieniem ubite jajka z cukrem cały czas mieszając do skończenia się masy jajecznej,po dokładnym połączeniu się mas cały czas mieszając wlewać ponownie cienkim strumieniem mus truskawkowy aż masa nabierze odpowiedniego koloru i smaku.Trzeba uważać aby nie wlać za dużo musu truskawkowego ponieważ masa może się zważyć,gotową masą przekładać pokrojone blaty biszkoptu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 29.06.2014 09:27
muszę zrobić
mirosława4 07.11.2012 15:44
dziękuję
caralajna 07.11.2012 06:49
piękna dekoracja
babajaga1969 07.11.2012 01:30
musi być pyszna z truskawkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak