Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

masa tortowa o smaku orzechowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt.
cukier 1/2 szkl.
masło 2 kost.
margaryna Kasia 1 kost.
masa krówkowa o smaku orzechow 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: masa tortowa o smaku orzechowym

jajka ubić z cukrem na sztywno podobnie jak na biszkopt i odstawić,w międzyczasie utrzeć na pulchną masę masło z margaryną,następnie cienkim strumieniem wlewać ubite jajka z cukrem cały czas mieszając aby krem się nie zważył jak skończy się masa jajeczna dalej ucierać i stopniowo dodawać po łyżce stołowej masy krówkowej o smaku orzechowym tylko trzeba uważać aby nie dać za dużo bo krem może się zważyć,gotowym utartym kremem na puszystą masę przekładać pokrojone blaty tortu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 01.06.2013 20:52
super jest taka masa
sara1 13.10.2012 08:34
ciekawa
Poison1988 13.10.2012 00:29
Ale widok :)
octo 12.10.2012 22:48
smakowity

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak