Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

masa tortowa cytrynowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt.
cukier 1 szkl.
masło 2 kost.250gr
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: masa tortowa cytrynowa

cytryny sparzyć wrzątkiem i wycisnąć sok,do naczynia wbić białka i ubić na sztywno stopniowo dodając cukier dodać żółtka wymieszać mikserem i odstawić.W makutrze lub misce utrzeć masło na puszystą masę cały czas ucierając cienkim strumieniem wlewać ubite jajka z cukrem dokładnie utrzeć na jednolitą masę,na koniec ucierania dodawać stopniowo sok z cytryny do smaku cały czas ucierając,gotową masą przekładać torty lub ciasta tortowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 19.08.2013 21:57
super do tortów
Aneta41 15.08.2012 20:44
bardzu dubra tylko masełko musi być świeżutkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak