Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa śmietankowa do ciast

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 18 proc 1/2 l
śmietana 30% 1/2 l
cukier kryształ 1/2 szklanki
woda gorąca 1/2 szklanki
żelatyna deserowa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Masa śmietankowa do ciast

Wykonanie masy śmietankowej :
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie . Po rozpuszczeniu ją ostudzić. do misy robota dać śmietanę 18 % oraz ostudzą żelatynę zmiksować. Schłodzić masę 30% następnie ubić z cukrem . Ubitą masę dodać do pierwszej masy tam gdzie była 18% śmietana. Całość razem zmiksować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak