masa serowo makowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masy makowej

    ½ puszki
  • tłustego białego sera

    250 g
  • rodzynków

    70 g
  • masła

    50 g
  • platkow migdałowych

    50 g
  • jajka

    2
  • białko

    1
  • sok

    z ½ cytryny
  • cukru

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ser zemleć. Masło utrzeć z cukrem. Dodać żółtka, sok z cytryny, ser, rodzynki, płatki migdałowe, mak ucierając. Ubić na sztywną pianę z białek, delikatnie wymieszać z masą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iknkirke 30.09.2011 10:52
super
marcia71 10.04.2011 16:15
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat