Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa makowa do ciast

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mak 50 dag
miód
masło 1/2 kostki
bakalie
aromat pomarańczowy

Przepis i sposób przygotowania na: Masa makowa do ciast

Mak zalewamy wrzątkiem, następnie odlewamy i zalewamy drugi raz. Zostawiamy na noc. Następnie odsączamy i milimy dwa razy w maszynce do mielenia mięsa.
Masło rozpuszczam i dodaje do maku. Dodaje miód do smaku i bakalie (ilość według upodobań).
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madziela 08.11.2014 13:28
warto poswiecic pare minut na taka masę
Ewelina38 10.01.2014 10:22
tak, własnoręcznie robiona jest najlepsza ale przyznam, że ostatnio dość często zdarza mi się używać tej gotowej.....
adelajda 30.06.2013 10:25
i makowiec gotowy
pestka 06.01.2013 14:50
masa gotowa do ciasta
pajbek 26.12.2012 17:28
Musi być pyszny ten mak :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak