Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MASA MAKOWA

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 1/2 kg
jabłko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3-4 łyżek
miód 2 łyżki
olejek migdałowy 1 sztuka
masło 80 dag

Przepis i sposób przygotowania na: MASA MAKOWA

Kroki postępowania

1
Mak moczymy przez 12 godzin, a następnie gotujemy do miękkości. Odcedzamy i mielimy ok 2-3 razy. Dodajemy miód. Mieszamy.. Dodajemy olejek i stopione masło.

Mieszamy.
Krok 1 - MASA MAKOWA foto
2
Obrane jabłko ścieramy na tarce, podobnie dodajemy mąkę
Krok 2 - MASA MAKOWA foto
3
wszytsko dokładnie musimy wymieszać i gotowe:)
Krok 3 - MASA MAKOWA foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 14.07.2013 12:23
na pewno smaczna:-)
Klausia 25.12.2012 03:16
muszę zrobić :)
gosia56 23.12.2012 18:38
tez robię sama masę makową ale trochę inaczej.
Zdzisław 23.12.2012 17:29
do makowca smacznie
jolanta19 23.12.2012 16:53
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak