MASA KARMELOWA

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 litr
  • cukier

    1,5 szklanki
  • soda oczyszczona

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki połączyć i gotować ok.3 godzin na wolnym ogniu do momentu,aż masa zbrunatnieje.Masą można przełożyć wafle.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Andzia1977 29.08.2011 23:14
musze wypróbować, a pytanko:mieszac caly czas czy od czasu do czasu?
Izabela28 27.06.2011 13:10
fajny pomysł:)
MAR3STA 12.03.2011 22:31
nigdy tak nie robiłam;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat