Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

masa kajmakowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko
2 szklanki
cukier
1 szklnka
masło
1 kostka
cukier waniliowy
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: masa kajmakowa

Do niskiego naczynia dać cukier. Do tego wsypać cukier waniliowy. Wszytko zalać mlekiem i dokładnie wymieszać. Gotować na małym ogniu. Cały czas mieszać, aż utworzy się gęsta jasnobrunatna masa. Gdy nabierze takiego koloru, zdjąć z palnika. Schłodzić, zostawiając np. w spiżarce. W makutrze utrzeć wyjęte wcześniej z lodówki masło. Gdy będzie puszyste dawać do niego stopniowo schłodzoną już masę. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 25.02.2012 14:14
fajne też takie robie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak