Masa jajeczno-wątróbkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbki drobiowe

    30 dag
  • duże cebule

    2 szt
  • masła lub margaryny

    2 łyżki
  • jajko

    4 szt
  • olej

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę i pokrojoną w paski cebulę dusić na patelni .
Jeśli będzie za sucha można podlać kilkoma łyżkami wody, dusić 15min ,przyprawić solą i pieprzem.
Ugotowane na twardo jajka rozgnieść dokładnie widelcem na masę dodać usmażoną wątróbkę też drobno rozgniecioną na masę
Połączyć razem z tłuszczem z patelni i mieszać aż powstanie jednolita masa.
Doprawić jeszcze raz do smaku i nakładać na kromki chleba.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
maryśka 15.05.2011 21:39
extra
marta639 18.09.2010 12:54
Super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat