Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

masa do sernika

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skórka z pomarańczy 2 łyżeczki
ser w wiaderku 1 kg
jajko 5 sztuk
sól szczypta
cukier 1 szklanka
budyń waniliowy 2 sztuki
cukier waniliowy 1 sztuka
masło 20 daag
orzechy włoskie 15 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: masa do sernika

Kroki postępowania

1
do miski wkładamy ser z wiaderka, cukiier, żółtka, 2 bydynie, cukier waniliowy. Cienko kroimy masło. Wszystko ze sobą ucieramy.
Krok 1 - masa do sernika foto
2
dodajemy posiekane orzechy włoskie, skórkę kandyzowaną z pomarańczy ( http://www.doradcasmaku.pl/przepis/258797/kandyzowana-skorka-pomaranczowa.html) mieszamy. Białka ubijamy ze szczyptą soli na pianę. Dodajemy do masy
Krok 2 - masa do sernika foto
3
wszystko razem mieszamy i masę mamy gotową.
Krok 3 - masa do sernika foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 01.07.2013 09:40
fajna masa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak