Masa czekoladowo-orzechowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    20 dkg
  • orzechy włoskie

    1/2 szkl
  • czekolada

    10 dkg
  • cukier

    1/3 szkl
  • wódka

    1 kieliszek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Orzechy mielimy przez maszynkę. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej a następnie chłodzimy. Cukier mielimy na cukier puder. Do miski dajemy miękkie masło i ucieramy do białości razem z cukrem pudrem. Następnie dalej ucierając dodajemy po troszku zimną roztopioną czekoladę i zmielone orzechy. Na koniec wlewamy po troszku kieliszek wódki. Przygotowaną masą przekładamy ciasto.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 22.11.2013 14:31
fajna masa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat