Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa czekoladowo-orzechowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 20 dkg
orzechy włoskie 1/2 szkl
czekolada 10 dkg
cukier 1/3 szkl
wódka 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Masa czekoladowo-orzechowa

Orzechy mielimy przez maszynkę. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej a następnie chłodzimy. Cukier mielimy na cukier puder. Do miski dajemy miękkie masło i ucieramy do białości razem z cukrem pudrem. Następnie dalej ucierając dodajemy po troszku zimną roztopioną czekoladę i zmielone orzechy. Na koniec wlewamy po troszku kieliszek wódki. Przygotowaną masą przekładamy ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 22.11.2013 14:31
fajna masa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak