Masa czekoladowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    25 dag
  • mleko

    1/2 l
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • cukier kryształ

    1/2 szklanki
  • nutella

    15 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W 1/2 szklanki mleka roztrzepać mąkę ziemniaczaną i pszenną. Resztę mleka zagotować z cukrem, dodać mąkę wymieszaną z mlekiem. Ugotować budyń i wystudzić. Masło utrzeć z kremem czekoladowym dodając stopniowo ostudzony budyń.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (24)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 29.12.2012 13:56
też taką robię
artur7 11.07.2012 07:00
pyszne
Anna169Hosz 05.07.2012 15:06
ciekawa, takiej nie robiłam.
Tomek13 26.06.2012 22:05
pyszna
irenka 19.05.2012 21:59
fajna
artur7 14.04.2012 07:01
też taka robie
jeta72 11.04.2012 08:50
pyszotka
Rybciia 03.04.2012 08:51
pyszna
Wafelek2601 01.04.2012 12:15
świetny przepis
Ania67 25.03.2012 13:55
apetyczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat