Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa budyniowa do babeczek

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń waniliowy 2 paczki
mleko 0,6 L
cukier do smaku
cukier waniliowy 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Masa budyniowa do babeczek

Kroki postępowania

1
1. Czytamy uważnie instrukcję na opakowaniu. Zagotowujemy ok 500ml mleka (powinny być dwa opakowania budyniu na jedną porcję mleka).
Krok 1 - Masa budyniowa do babeczek foto
2
2. Wsypujemy zawartość torebek, dodajemy cukier waniliowy i gotujemy do uzyskania kluski (można podlać jeszcze mlekiem gdy klucha będzie zbyt gęsta).
Krok 2 - Masa budyniowa do babeczek foto
3
3. Gotowy budyń odstawiamy do przestygnięcia nim zaczniemy nim nadziewać babeczki.

SMACZNEGO :)
Krok 3 - Masa budyniowa do babeczek foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 12.01.2013 10:56
dobrze zrobiona i wyproporcjonowane w nich składniki masa to podstawa
Botwinka 09.11.2012 17:24
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak