Masa budyniowa do babeczek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • budyń waniliowy

    2 paczki
  • mleko

    0,6 L
  • cukier

    do smaku
  • cukier waniliowy

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Masa budyniowa do babeczek foto
1. Czytamy uważnie instrukcję na opakowaniu. Zagotowujemy ok 500ml mleka (powinny być dwa opakowania budyniu na jedną porcję mleka).
Krok 2 - Masa budyniowa do babeczek foto
2. Wsypujemy zawartość torebek, dodajemy cukier waniliowy i gotujemy do uzyskania kluski (można podlać jeszcze mlekiem gdy klucha będzie zbyt gęsta).
Krok 3 - Masa budyniowa do babeczek foto
3. Gotowy budyń odstawiamy do przestygnięcia nim zaczniemy nim nadziewać babeczki.

SMACZNEGO :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 12.01.2013 10:56
dobrze zrobiona i wyproporcjonowane w nich składniki masa to podstawa
Botwinka 09.11.2012 17:24
fajna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat