Marynowany łosoś z sałatką z melona i ogórka

Marynowany łosoś z sałatką z melona i ogórka

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

Pyszny filet z łososia zamarynowany w sosie sojowym i podany z sałatką z kiełków, melona i ogórka.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Sos:

  • miód wielokwiatowy

    2 łyżki
  • olej sezamowy

    1 łyżka
  • sos rybny

    2 łyżki
  • sos sojowy

    1/2 szklanki

Ryba:

  • łosoś filet

    400 gramów

Sałatka:

  • kiełki

    100 gramów
  • kapary całe Smak

    1 łyżka
  • ogórek

    1 sztuka
  • melon

    1/2 sztuki
  • natka kolendry

    1 pęczek
  • imbir marynowany

    1 łyżka
  • olej z suszonych pomidorów

    4 łyżki
  • sok z jednej cytryny

Do smaku:

  • sól morska

  • Pieprz kolorowy- MŁYNEK

Do dekoracji:

  • szczypiorek

  • prażony sezam

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczony filet z łososia zalewamy sosem i po godzinie, smażymy z każdej strony (bardzo krótko) kroimy w cienkie plastry.

Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.

Warzywa, melona, kolendrę, imbir kroimy.

Tak przygotowanego łososia podajemy z sałatką, sezamem, szczypiorkiem i skrapiamy pozostałym sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat