Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Sos:
-
miód wielokwiatowy
2 łyżki -
olej sezamowy
1 łyżka -
sos rybny
2 łyżki -
sos sojowy
1/2 szklanki
Ryba:
-
łosoś filet
400 gramów
Sałatka:
-
kiełki
100 gramów -
kapary całe Smak
1 łyżka -
ogórek
1 sztuka -
melon
1/2 sztuki -
natka kolendry
1 pęczek -
imbir marynowany
1 łyżka -
olej z suszonych pomidorów
4 łyżki -
sok z jednej cytryny
Do smaku:
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
Do dekoracji:
-
szczypiorek
-
prażony sezam
Sposób przygotowania
Oczyszczony filet z łososia zalewamy sosem i po godzinie, smażymy z każdej strony (bardzo krótko) kroimy w cienkie plastry.
Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.
Warzywa, melona, kolendrę, imbir kroimy.
Tak przygotowanego łososia podajemy z sałatką, sezamem, szczypiorkiem i skrapiamy pozostałym sosem.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się