Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowany kurczak na grilla

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

pierś z kurczaka 500 g

Marynata do kurczaka

cytryna 1/2 sztuki
czosnek 3 ząbki
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżeczka
natka pietruszki 1 łyżeczka
olej 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowany kurczak na grilla

Pierś z kurczaka oczyszczamy, myjemy i kroimy na filety.
Sporządzamy naszą marynatę do kurczaka. Wyciskamy sok z połowy cytryny do miseczki, następnie dodajemy sól, olej, rozmaryn oraz natkę pietruszki i na końcu wyciskamy przez praskę 3 ząbki czosnku. Marynatę dokładnie mieszamy i pokrywamy nią mięso. Zamarynowane mięso kurczaka wkładamy do lodówki na około godzinę. Po tym czasie grillujemy na rumiano z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak