Marynowany karczek pieczony na cebuli

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka wieprzowa

    1,3 kg
  • cebula

    1 duża szt
  • ząbki czosnku

    3 ząbki
  • Sól ziołowa jodowana Prymat

  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • musztarda

    2 łyżki
  • oliwa

    2 łyżki
  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Marynowany karczek pieczony na cebuli foto
Mięso dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. W miseczce wymieszać musztardę z oliwą i przyprawami. Natrzeć dokładnie mięso. Czosnek pokroić na spore kawałki, naciąć mięso i wcisnąć kawałki czosnku w powstałe nacięcia. Przykryć pojemnik z mięsem i wstawić do lodówki na minimum 12 godzin.
Krok 2 - Marynowany karczek pieczony na cebuli foto
Cebulę pokroić w piórka i włożyć do rękawa do pieczenia. Na cebuli ułożyć zamarynowane mięso. Zamknąć rękaw i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Krok 3 - Marynowany karczek pieczony na cebuli foto
Wstawić karkówkę do nagrzanego piekarnika i piec godzinę i 20 minut w temperaturze 180 stopni (z termoobiegiem). Przed końcem pieczenia rozciąć ostrożnie górę rękawa, aby wierzch mięsa się zarumienił.
Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Franciszek 11.02.2017 00:45
dobre mięso
Motorek 06.02.2017 16:22
pyszne mięsko
ben-ka 04.02.2017 17:11
Takie mięso, to ja lubię.
joannaa24 04.02.2017 15:36
Uwielbiam taki pieczony karczek
ania2610 04.02.2017 15:26
kawał pysznego mięska :)
Aleksandra/Olcia 04.02.2017 12:14
mniam,uwielbiam takie mięcho na kanapkach
Wacław 04.02.2017 09:48
pysznie przyrządzone mięsko :-)
Ola1984 04.02.2017 09:39
Dobra sztuka mięsa :)
mirosława4 04.02.2017 08:56
smaczne mięsko
Babeczka35 04.02.2017 08:53
Smaczne mięsko.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat