Marynowane śledzie z nutką pistacji

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledz w occie

    4 płaty
  • Kolendra cała Prymat

    5 ziarenek
  • pistacje

    5 orzechów
  • olej roślinny

    2 łyżki
  • Ziele angielskie całe Prymat

    2 ziarenka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie kroimy w kawałki długości 2cm. W moździerzu tłuczemy kolendrę oraz ziele. Posypujemy śledzie. Dodajemy kawałki pistacji, polewamy olejem. Całość mieszamy i odstawiamy do lodówki na 3h.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mirka-Ludomila 19.01.2012 10:44
ciekawa jestem smaku śledzia z pistacjami :-)
BernadettaP 10.12.2011 12:00
A ja dziś szaleję ze śledziami :)
jolajka 04.04.2011 12:48
jeżeli chodzi o śledzie to już nic mnie zdziwi, te tez wypróbuję z ochotą,
Mati13 16.03.2011 11:12
przepyszne!
edyta44 31.01.2011 18:13
super polaczenie
ben-ka 14.11.2010 09:26
Śledzie i pistacje? jeszcze takich nie jadłam:) watro spróbować!
Faustyna 13.11.2010 15:51
Bardzo lubię ryby... Ciekawe połączenie (śledź i pistacje).
MAR3STA 09.11.2010 18:37
pycha!
Grażyna13 09.11.2010 13:15
To by mi smakowało !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat