Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marynowane skrzydełka z grilla, z musztardą i sosem tzatziki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Marynata

Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Grill przyprawa klasyczna Prymat
olej 50 ml
skrzydełka kurczaka 1 kg

dodatki

Musztarda sarepska Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: marynowane skrzydełka z grilla, z musztardą i sosem tzatziki

Kroki postępowania

1
Skrzydełka dokładnie umyć, następnie uciąć ostatnią część skrzydełka (ja na swoich zostawiam dla psów), posolić. Następnie przygotować marynatę.
Krok 1 - marynowane skrzydełka z grilla, z musztardą i sosem tzatziki foto
2
Każde skrzydełko posypać papryką słodką, ostrą oraz przyprawą do grilla.
Krok 2 - marynowane skrzydełka z grilla, z musztardą i sosem tzatziki foto
3
Oblać wszystko odrobiną oleju. Odstawić na kilka chwil.
Krok 3 - marynowane skrzydełka z grilla, z musztardą i sosem tzatziki foto
4
Następnie smażyć skrzydełka na małym ogniu przez około 20minut, aby w środku dokładnie się wysmażyły.
Krok 4 - marynowane skrzydełka z grilla, z musztardą i sosem tzatziki foto
5
Przygotuj sos tzatzkiki (przepis znajdziesz w mojej księdze) lub inny sos czosnkowy, weź również musztardę. Skrzydełka są gotowe do podania.
Krok 5 - marynowane skrzydełka z grilla, z musztardą i sosem tzatziki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak