Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane podgrzybki

3.0
(13)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podgrzybki 2 kg
cebula 1/2 kg
Zalewa:
ocet 1/2 szkl
sól 2 łyżki
cukier 2 łyżki
olej 1/2 szkl
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane podgrzybki

Kroki postępowania

1
Oczyszczone kapelusze podgrzybków ugotować w wodzie przez 10 min.
Krok 1 - Marynowane podgrzybki foto
2
Cebulę zeszklić na patelni. Nakładać do słoiczków grzybki i cebulę naprzemiennie. Można też grzybki wymieszać z cebulą i wtedy wkładać do słoiczków. Składniki zalewy zagotować i zalać grzyby.
Krok 2 - Marynowane podgrzybki foto
3
Pasteryzować 20 minut. Smacznego!
Krok 3 - Marynowane podgrzybki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 29.12.2013 18:52
pyszne grzybki
Bernadeta1 16.11.2013 00:21
lubię takie grzybki
artur7 16.10.2013 13:36
lubie grzybki
Jula 09.10.2013 17:24
niedawno robiłam pycha!!:)
Klausia 06.10.2013 22:02
z olejem jeszcze nie próbowałam :)
Alex_M 02.10.2013 15:19
wspaniałe :)
gosia1988 30.09.2013 09:27
robię podobnie :)
gusia1000 29.09.2013 15:51
Tez tak robię i polecam to robić na zimę.
ONY_za_kare 29.09.2013 14:45
pyszne grzybki!
migotka28 28.09.2013 23:05
bardzo lubię marynowane podgrzybki są najlepsze no i jeszcze gąski
Jadwiga/Jaga85 28.09.2013 20:37
Super przystawka na imprezę:)
sasanka 28.09.2013 18:25
widzę, że lasy bogate w grzyby :)
noninka77 28.09.2013 18:03
uwielbiam takie grzybki:)
adelajda 28.09.2013 17:14
właśnie wczoraj zrobiłam :)
gosia561 28.09.2013 16:22
to już wiem co zrobię z moimi zbiorami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak