Marynowane podgrzybki

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • podgrzybki

    2 kg
  • cebula

    1/2 kg
  • Zalewa:

  • ocet

    1/2 szkl
  • sól

    2 łyżki
  • cukier

    2 łyżki
  • olej

    1/2 szkl
  • Liść laurowy suszony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Marynowane podgrzybki foto
Oczyszczone kapelusze podgrzybków ugotować w wodzie przez 10 min.
Krok 2 - Marynowane podgrzybki foto
Cebulę zeszklić na patelni. Nakładać do słoiczków grzybki i cebulę naprzemiennie. Można też grzybki wymieszać z cebulą i wtedy wkładać do słoiczków. Składniki zalewy zagotować i zalać grzyby.
Krok 3 - Marynowane podgrzybki foto
Pasteryzować 20 minut. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 29.12.2013 18:52
pyszne grzybki
Bernadeta1 16.11.2013 00:21
lubię takie grzybki
artur7 16.10.2013 13:36
lubie grzybki
Jula 09.10.2013 17:24
niedawno robiłam pycha!!:)
Klausia 06.10.2013 22:02
z olejem jeszcze nie próbowałam :)
Alex_M 02.10.2013 15:19
wspaniałe :)
gosia1988 30.09.2013 09:27
robię podobnie :)
gusia1000 29.09.2013 15:51
Tez tak robię i polecam to robić na zimę.
ONY_za_kare 29.09.2013 14:45
pyszne grzybki!
migotka28 28.09.2013 23:05
bardzo lubię marynowane podgrzybki są najlepsze no i jeszcze gąski

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat