Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowana rzodkiewka wg Elfi

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rzodkiewki 3 pęczki
ocet 2 szklanki
sól 1 łyzeczka
cukier 3 łyżeczki
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowana rzodkiewka wg Elfi

Rzodkiewki dokładnie myję i usuwam ogonki. Kroję na połówki lub drobniejsze i upycham w słoiczku. W garku gotuję wodę z octem, cukrem, solą (można wrzucić gorczycy lub liść laurowy) Gotową zalewą napełniam słoiczki z rzodkiewką, zakręcam. Moim zdaniem tak zaprawione rzodkiewki można jeść najwcześniej po 3 tygodniach ale to już wg upodobań.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 31.05.2016 20:47
takiej nie jadłam jeszcze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak