Marynowana rzodkiewka wg Elfi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rzodkiewki

    3 pęczki
  • ocet

    2 szklanki
  • sól

    1 łyzeczka
  • cukier

    3 łyżeczki
  • woda

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rzodkiewki dokładnie myję i usuwam ogonki. Kroję na połówki lub drobniejsze i upycham w słoiczku. W garku gotuję wodę z octem, cukrem, solą (można wrzucić gorczycy lub liść laurowy) Gotową zalewą napełniam słoiczki z rzodkiewką, zakręcam. Moim zdaniem tak zaprawione rzodkiewki można jeść najwcześniej po 3 tygodniach ale to już wg upodobań.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 31.05.2016 20:47
takiej nie jadłam jeszcze

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat