Marynowana polędwica z renifera z duszonymi jagodami i pomarańczami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwicy z renifera

    800 g
  • miodu pszczelego

    100 ml
  • jagód świeżych lub mrożonych

    300 g
  • filetowanych pomarańczy

    200 g
  • rozmarynu

    2 gałązki
  • czystej wódki Finlandii

    50 ml
  • marynata

    - -
  • chili pieprz cayenne

    - -
  • sól

    - -
  • pieprz czarny mielony

    - -
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marynata:
50 ml oliwy z oliwek,
50 ml żurawinowej wódki Finlandii,
Pieprz czarny mielony Prymat,
Marynata klasyczna Prymat.


Umyte, oczyszczone i osuszone mięso renifera pokroić na równe medaliony, zalać marynatą powstałą ze zmieszania wszystkich jej składników i odstawić na ok. 4 godziny.

Miód wlać do garnka, dodać jagody, rozmaryn, dusić do momentu zgęstnienia sosu, a następnie dodać pomarańcze i doprawić do smaku wódką i przyprawami. Mięso usmażyć na patelni (najlepiej smakuje średnio wysmażone) i podawać na aromatycznych jagodach z pomarańczami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa36 20.09.2012 23:39
super
Cikakameku 30.07.2012 18:26
pyszne
ronald88 05.09.2011 10:31
super
Natalia37 26.06.2011 20:31
ciekawe jak smakuje
gosia561 11.05.2011 11:17
apetyczne foto
AgaS10 28.01.2011 09:56
Renifery oddajmy mikołajowi:)
szajba2 14.12.2010 15:38
w lasach koło naszej wioski reniferów brak
patusia 26.11.2010 23:57
Apetyczne
Goya 18.10.2010 15:06
skąd wziąć polędwice z renifera?
Małgorzata113 24.07.2010 10:11
ciekawa jestem smaku

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat